Alle artikelen

Je eerste werknemer in dienst? Doe je boekhouding als een team.

Je bedrijf groeit! En dat betekent ook: meer werk. Op een gegeven moment wordt het zoveel dat het onmogelijk wordt om het allemaal zelf te doen. Een logische vervolgstap is dan om je eerste werknemers in te huren die dagelijkse administratieve taken uit je handen kunnen nemen, zoals het versturen van facturen of het registreren van uitgaven. Maar hoe zorg je ervoor dat je boekhouding overzichtelijk blijft binnen je nieuwe team?

Doe je boekhouding in een team in Debitoor.

Een boekhoudprogramma die altijd verschillende apparaten synchroniseert

Wanneer je gebruik maakt van een boekhoudprogramma met meerdere personen in één account, dan is het vooral belangrijk dat alle gegevens in het programma altijd up to date zijn met de laatste wijzigingen. Het boekhoudprogramma moet kunnen synchroniseren vanaf verschillende apparaten (laptops, tablets en smartphones), zodat iedereen de meest recente data voor zich heeft en geen dubbel werk verricht.

Hiervoor is het essentieel dat je een cloud-based programma gebruikt, die al je gegevens online in de cloud opslaat. Het wordt voor jou als ondernemer dan veel makkelijker om je boekhouding overzichtelijk te houden, vergeleken met een verzameling aan Word- of Excel bestanden ergens lokaal opgeslagen op de computer van je werknemer. Een cloud-based boekhoudprogramma zorgt ervoor dat er geen informatie of werk verloren gaat en je altijd up to date bent met de actuele financiële status van je bedrijf.

Daarnaast hoef je ook geen zwaar programma te downloaden en installeren op elk apparaat die voor je bedrijf gebruikt wordt. Iedereen kan simpelweg op welk apparaat dan ook inloggen op de webpagina van het boekhoudprogramma en zelfs met meerdere gebruikers tegelijk werken!

Gebruik Debitoor vanaf meerdere apparaten tegelijk zoals je laptop, tablet of smartphone

Boekhoudsoftware met beperkte toegang voor werknemers

Het is begrijpelijk dat je niet wilt dat je werknemers al je financiële gegevens in kunnen zien. Sommige gegevens zijn gevoelig en wil je niet onnodig delen met je werknemers. Een goede oplossing hiervoor is een mogelijkheid om je werknemers beperkte toegang te geven tot je account. Zo kun je zelf bepalen welke delen van je boekhouding zij wel of niet in kunnen zien. Op die manier kun je toch taken delegeren, zonder je privacy op te hoeven geven.

Een werknemer die bijvoorbeeld alleen je bonnetjes en uitgaven hoeft te registreren in het boekhoudprogramma, hoeft niet je balans of winst-en-verliesrekening te bekijken. Door je werknemers een eigen inlognaam en wachtwoord te geven voor hetzelfde account, kun je specifieke beperkingen opleggen per werknemer. Zo kunnen ze alleen zien wat relevant is voor hun specifieke taken en houd je gevoelige gegevens voor jezelf.

Geef je boekhouder toegang

Goede cloud-based boekhoudprogramma’s hebben ook de mogelijkheid om je boekhouder toegang te geven tot je gegevens zodat je effectief kunt samenwerken met je boekhouder. Je kunt je boekhouder dan uitnodigen om met zijn eigen account jouw gegevens te beheren en eventueel te exporteren.

Je boekhouder kan zo zijn werk zonder vertraging uitvoeren en jullie hoeven niet constant gegevens over en weer te mailen. Dit bespaart zowel je boekhouder als jou veel tijd en moeite! Best handig wanneer je de diensten van je boekhouder per uur moet betalen.

Meerdere gebruikers in Debitoor

Debitoor is een boekhoudprogramma die zowel op een computer, tablet of smartphone toegang kan geven tot je meest recente bedrijfsgegevens. Of je nu één login deelt met je werknemers of beperkte toegang verleent, jij en je werknemers kunnen altijd en waar dan ook tegelijk aan je boekhouding werken.

Voeg meerdere gebruikers toe om je te helpen met de boekhouding in Debitoor

Onder de tab Contacten kun je met een paar klikken je werknemers en zelfs je boekhouder uitnodigen om in jouw Debitoor-account samen te werken. Je kunt erop vertrouwen dat wanneer je bedrijf groeit en je personeel in dienst neemt, je nog steeds overzicht behoudt in Debitoor!