Alle artikelen

Gebruik je facturatiesoftware op je tablet!

Tegenwoordig wil je als ondernemer flexibel kunnen werken, je moet snel kunnen reageren en klanten zullen dit ook van je verwachten. Daarom kan het cruciaal (en anders toch heel handig) zijn dat je niet aan je computer vastzit om klanten te factureren en uitgaven bij te houden. Gelukkig bevindt onze software zich volledig in de Cloud, dat betekent dat alle gegevens zich online bevinden (en dus niet op je apparaat), daardoor kun je ook op je tablet of telefoon gebruik maken van onze software via onze Android app en IOS app.

Een ondernemer gebruikt zijn ipad om een factuur naar een klant te sturen

Als je voor jouw onderneming veel onderweg bent kan een tablet een ideale investering zijn, zo haal je het meest uit reistijd en kun je ook op locatie, als je bijvoorbeeld bij een klant thuis bent, direct een factuur maken. Hoewel je misschien denkt dat een tablet een vergrootte smartphone is, biedt een tablet meer mogelijkheden. Wat die mogelijkheden zijn leggen we in dit artikel uit.

Maak ook zakelijk gebruik van je tablet

Je kent de tablet misschien meer als een bron van entertainment, wellicht spelen je kinderen er spelletjes op of kijken ze er filmpjes mee. Tablets worden echter onderschat als hulpmiddel in de bedrijfsvoering, terwijl een tablet juist ideaal kan zijn. Je ziet steeds vaker dat tablets traditionele laptops vervangen voor zakelijke doeleinden of dat er een hybride tussen een tablet en laptop gebruikt wordt.

Moderne tablets zijn snel, hebben een mooi scherm en kunnen eigenlijk bijna alles wat je computer ook kan, maar ze zijn lichter en compacter dan de meeste laptops. Met een tablet kun je gemakkelijk e-mails lezen en beantwoorden, digitaal vergaderen en op het web surfen. Als je bluetooth toetsenbord bij je tablet koopt heb je al helemaal een ervaring die nagenoeg gelijk is aan die van een laptop.

Vergroot je productiviteit met je tablet

Je kunt tegenwoordig in de app store of play store honderden apps vinden die je productiviteit kunnen vergroten. Er zijn apps waarmee je kunt plannen, organiseren, informatie verwerken en bankieren. De mogelijkheden zijn eindeloos en we verwachten dat deze innovatiegolf nog een langere tijd door zal zetten.

Als je een tablet hebt, kun je veel verschillende productiviteitsapps downloaden. Je kunt bijvoorbeeld Office downloaden zodat je ook onderweg in Word-, Excel- en Powerpointbestanden kunt werken. Je moet voor jezelf een systeem opzetten van apps die helpen met het vergroten van je productiviteit, je kunt bijvoorbeeld met simple-simon werken, dat is software die je helpt met het vastleggen en verwerken van orders.

Maak gebruik van Debitoor op je tablet

Natuurlijk is een van de belangrijke aspecten van ondernemen het betaald worden door je klant, daar helpt Debitoor mee door middel van onze facturatiesoftware. Je kunt met Debitoor met gemak professionele, rechtsgeldige facturen ontwerpen en naar je klant versturen, dit kan niet alleen op de computer maar het is ook mogelijk om Debitoor op je tablet te gebruiken als je onderweg bent of als je geen computer op je werkplek neer wil zetten.

Met onze mobiele app kun je gemakkelijk en effectief gebruik maken van de 3 belangrijkste functies van onze software:

  • Een nieuwe factuur maken
  • Een nieuwe offerte maken
  • Een nieuwe uitgave vastleggen

Het enige dat je moet doen om een van deze functies uit te voeren is in de rechterbovenhoek op '+' drukken en hetgeen selecteren waar je de app op dat moment voor wilt gebruiken.

Een factuur creëren op je tablet

Als je onderweg op je tablet een factuur wilt creëren doe je dat simpelweg door de informatie in te vullen in het factuursjabloon. Je kunt een product selecteren dat je al eerder opgeslagen hebt, of je kunt informatie van een nieuw product handmatig invullen. Je kunt dit nieuwe product vervolgens toevoegen aan je productenlijst. Je kunt als je wilt meerdere producten toevoegen door op '+' te klikken, als je klaar bent met het toevoegen van producten klik je op 'klaar', Vervolgens druk je op 'volgende'.

Een ondernemer gebruikt zijn ipad om een factuur te versturen

Je komt nu op een scherm terecht waar je een voorbeeld kunt bekijken van hoe je factuur eruit komt te zien, je kunt hier ook nog enkele aanpassingen aan het design aanbrengen. Als de factuur klaar is om verzonden te worden kun je handmatig het emailadres van de klant intypen, of je kunt een bestaande klant die ja al eerder opgeslagen hebt kiezen door op '+' te drukken, tot slot hoef je enkel nog de '>' naar rechts te slepen en de factuur wordt verstuurd.

Het verschil tussen de browserversie en de mobiele versie van Debitoor

Houdt er rekening mee, dat ondanks dat de mobiele versie van Debitoor over de belangrijkste functies beschikt, deze niet gelijk staat aan de versie die je via de browser gebruikt. Sommige functies zoals het creëren van pakbonnen zijn bijvoorbeeld niet mogelijk via de app. Dat komt doordat we de app eenvoudig en de bestandsgrootte klein wilden houden.

Als je deze functies toch onderweg nodig hebt, kun je altijd nog via de browser van je tablet inloggen op de web app en zo toch via je tablet van de volledige functionaliteit van Debitoor gebruik maken.

Jouw privacy is belangrijk voor ons

Als je deze website bezoekt of onze mobiele app gebruikt, kunnen we informatie verzamelen zoals standaard details voor statistieke en marketing doeleinden. Je kunt hier toestemming voor geven door hieronder je voorkeuren vast te leggen. Als je dit niet wilt, kun je weigeren toestemming te geven. Er kan dan alsnog wat informatie die noodzakelijk is voor het functioneren van de website door je browser verzameld worden.