Alle artikelen

Onderweg factureren met de mobiele app

Als ondernemer kun je vaak onderweg zijn, weg van je bureau of laptop. Maar wat als je op klantbezoek ter plekke een offerte of factuur wilt opstellen? Tegenwoordig doen we bijna alles op onze telefoon, dus het zou erg handig zijn als je ook dit binnen een paar minuten op je telefoon kunt doen.

Factureer onderweg met de Debitoor app

Met de iOs of Android app van Debitoor is dit geen probleem. Of je nu op je laptop of telefoon werkt, je kunt waar je ook bent altijd de laatste gegevens van je account inzien. De mobiele app geeft je hiermee meer flexibiliteit in het runnen van je bedrijf.

Wat kun je doen met de Debitoor mobiele app?

Met de mobiele app kun je de volgende taken uitvoeren:

  • Facturen en offertes maken, bewerken en verzenden
  • Betalingen koppelen aan facturen
  • Bonnetjes registreren
  • Overzicht van de betaalstatus van facturen inzien
  • Je klant- en productgegevens beheren

De mobiele app van Debitoor heeft nog niet even veel functies als onze desktop web applicatie. Voor toegang tot uitgebreidere boekhoudfuncties zoals de BTW-aangifte of balans moet je inloggen op de webapplicatie.

Wat zijn de voordelen van een mobiele app voor je facturatie en boekhouding?

Twijfel je nog of je gebruik moet maken van de mobiele Debitoor app? Lees dan verder over wat de voordelen kunnen zijn voor de facturatie en boekhouding van je bedrijf.

1. Je bespaart tijd en bent flexibeler

Je hoeft niet meer te wachten tot je weer achter je bureau zit om je klant een factuur te sturen of een bonnetje in te scannen. Ben je op afspraak bij een potentiële opdrachtgever en wil je jullie afspraken meteen in een offerte of factuur vastleggen? Geen probleem, je vult binnen een paar minuten alle gegevens in en je opdrachtgever heeft het al in zijn inbox zitten.

Heb je net gelunched met een klant en wil je dit als zakelijke uitgave registreren? Maak meteen een foto van het bonnetje met de app en sla het op onder de juiste categorie. De bedragen worden meteen opgenomen in je boekhouding en de voorbelasting wordt opgeteld voor je BTW-aangifte. Je hoeft in ieder geval niet meer bang te zijn dat je het bonnetje kwijt raakt en niet meer kunt vinden voordat je je aangifte moet doen.

2. Je bent klantvriendelijker

Doordat je ter plekke je opdrachtgevers duidelijkheid kunt geven over een offerte of factuur (of een eventuele korting), laat je zien dat je klantgericht werkt en betrouwbaar bent. Mochten ze dan nog vragen hebben over de offerte of factuur, dan kunnen ze die direct aan je stellen in plaats van een paar e-mails over en weer te sturen.

Ook als een klant graag iets gewijzigd wilt zien in een eerdere offerte, dan kun je waar je ook bent de aanpassing maken op je telefoon en direct verzenden. Geen noodzaak om te wachten tot je een laptop beschikbaar hebt.

Als je in de webapplicatie een specifiek design hebt gekozen voor je offertes en facturen, dan wordt dit automatisch ook toegepast op de documenten die je vanuit de mobiele app verzendt. De facturen zien er daarom exact hetzelfde en even professioneel uit voor de klant.

3. Je krijgt sneller betaald

Hoe sneller je facturen de deur uit zijn, hoe sneller je betaald krijgt. Welke ondernemer wilt dit nou niet? Met de mobiele app kun je makkelijk even tussendoor nog een factuur versturen of misschien zelfs even snel tijdens die ene saaie verjaardag. Zeker wanneer je ook een online betaalmethode aanbiedt aan je klant, kunnen ze je factuur direct na ontvangst betalen.

Ook heb je op je telefoon altijd overzicht van welke facturen wel of niet betaald of achterstallig zijn. Bij een achterstallige factuur kun je vanaf je telefoon meteen een berichtje sturen of bellen met je klant om hem of haar er vriendelijk aan te herinneren. Hopelijk zijn achterstallige betalingen op die manier sneller opgelost!

4. Je bent altijd up-to-date

De mobiele app is gesynchroniseerd met je Debitoor account. Of je nu aan het werk bent op je mobiel of je computer, beide versies laten altijd de meest recente gegevens zien. Ook als er meerdere gebruikers zijn van je bedrijfsaccount, hoef je je geen zorgen te maken dat ze up-to-date zijn.

Download de app en begin onderweg te factureren

Er is maar één manier om erachter te komen hoe handig de mobiele app kan zijn voor jou als ondernemer: download de iOs of Android app en probeer het zelf uit! Je zult zien dat factureren ook onderweg een fluitje van een cent wordt.