Woordenboek
Het boekhoudkundige woordenboek van Debitoor
Csv bestand

Csv bestand - Wat is een csv bestand?

Een csv bestand (comma-seperated values), ook wel komma gescheiden bestand genoemd, is een bestandstype dat gebruikt wordt voor tabelbestanden.

Heb jij een lijst met leveranciers die je graag in je Debitoor account verwerkt? Lees hier hoe je leveranciers registreert en importeert.

Csv bestanden worden veelal gebruikt om gegevens naar verschillende administratieve programma's te exporteren, zodoende is het ook mogelijk met je Debitoor accountinformatie in het csv format te importeren en exporteren.

Csv bestanden bieden een universeel bestandsformaat zodat je gemakkelijk data tussen verschillende programma's kunt uitwisselen, ga je binnenkort je boekhouding met een ander programma bijhouden? Dan hoef je dankzij csv bestanden niet alles over te typen.

Hoe werken csv bestanden?

Stel je onderneming heeft de volgende lijst met leveranciers in Excel staan:

Lijst met leveranciers in Excel

Je wilt graag overstappen naar een boekhoudprogramma, maar je besteed je tijd liever aan iets anders dan handmatig je leveranciers overtypen. met de meeste boekhoudprogramma's kun je csv bestanden importeren, daarom is de volgende stap om je Excel-bestand als csv bestand op te slaan:

Sla de lijst met leveranciers op met Excel

Het csv bestand ziet er als volgt uit:

Een csv bestand

Als je al met boekhoudsoftware werkte, zal die software je hoogstwaarschijnlijk de mogelijkheid bieden om al je gegevens als csv bestand te exporteren, zodat je gemakkelijk over kunt stappen naar andere boekhoudsoftware, of zodat je dezelfde informatie in een ander systeem kunt gebruiken.

Csv bestanden bij Debitoor

Met Debitoor kun je gemakkelijk csv bestanden importeren en exporteren zodat je minimaal handmatig je gegevens in hoeft te vullen. Om het klaarmaken van je csv bestand makkelijker te maken kun je dit template gebruiken.

Om de eerdergenoemde leveranciers te importeren met je Debitoor account doorloop je de volgende stappen:

  1. Log in op Debitoor
  2. Ga naar 'Contacten'
  3. Klik op 'Leveranciers'
  4. Klik op 'importeren' en upload je csv bestand:

De leverancierspagina van Debitoor

Om klanten en producten te importeren naar je Debitoor account doorloop je dezelfde stappen binnen deze categorieën.