Debitoor's no-nonsense
handleiding voor veiligheid

Alles dat je moet weten om veilig te blijven online

Gegevensbescherming

Debitoor versleutelt je vertrouwelijke gegevens met behulp van toonaangevende methoden en erkende beveiligingsstandaarden (256-bit SSL-certificaten), zodat alle gegevens die worden verzonden tussen je computer en onze servers, of afzonderlijke diensten op onze servers, altijd versleuteld blijven.

We hebben een gespiegelde database configuratie, wat inhoudt dat je gegevens altijd op twee verschillende locaties worden opgeslagen. Daarnaast voeren we dag en nacht geplande off-site back-ups van je gegevens uit.

Als gevolg hiervan kan geen enkele machinefout je gegevens verwijderen en worden al je gegevens voortdurend geback-upt en hersteld.

De cloud-infrastructuur van Debitoor opereert op servers in Ierland en is daarom onderhevig is aan strikte privacyregels die zijn vastgelegd in Richtlijn 95/46/EC van de Europese Commissie betreffende de bescherming van natuurlijke personen in verband met de verwerking van persoonsgegevens en het vrije verkeer van dergelijke gegevens.


Servers en netwerken

We bouwen Debitoor op één van de meest veilige net-infrastructuren die bestaan.

Allan Ebdrup
CTO

De Debitoor serverinfrastructuur is gebouwd op beveiligde cloud-oplossingen van Amazon Web Services (AWS) en bevindt zich in Dublin, Ierland.

De Debitoor Development maakt gebruik van 24-uurs bewaking, uitgebreide logging-diensten en een gefaseerd software uitrol proces om ervoor te zorgen dat de Debitoor-dienst soepel verloopt.

We hebben noodprocedures om uitval van diensten en externe aanvallen op te vangen.


Applicatiebeveiliging en wachtwoord

Iedereen kan een reeks functies bouwen, maar het vereist focus en toewijding om ervoor te zorgen dat ze altijd toegankelijk zijn en geen fouten bevatten.

Alessandro Leoni
CEO

Debitoor slaat nooit wachtwoorden in onbewerkte tekstvorm op in zijn databases, maar gebruikt in plaats daarvan een slow hash-functie met ‘salting’ om ervoor te zorgen dat je wachtwoord veilig versleuteld blijft en moeilijk genoeg is om te hacken, zelfs als het gaat om hardwarematige verbeteringen.

Erkennend dat zelfs de meest geavanceerde cryptografische software kwetsbaarheden door zwakke, generieke wachtwoorden niet kan compenseren, raden we je aan een sterk wachtwoord te kiezen dat bestaat uit letters en cijfers, en dat voldoet aan de minimale beveiligingsrichtlijnen wanneer je je aanmeldt voor Debitoor of je wachtwoord wijzigt.

We raden je ook aan je wachtwoord regelmatig te wijzigen.

Let er op dat wij, om je gemakkelijk toegang te geven tot Debitoor, een auto-inlogfunctie gebruiken. Dit betekent dat als je niet uitlogt vanuit het actiemenu in Debitoor, je browser je automatisch weer zal inloggen als je de volgende keer op de knop 'Inloggen' op de website klikt.

Het automatisch inloggen verloopt na twee weken van inactiviteit. Dus als je Debitoor minstens één keer per twee weken gebruikt, hoef je nooit je wachtwoord in te voeren.

Handige veiligheidstips

Kies je wachtwoord zorgvuldig

Gebruik altijd lange wachtwoorden (10+ tekens) die zowel letters als cijfers bevatten. Dit maakt het moeilijker voor iemand anders om je wachtwoord te raden of te kraken. Probeer ook om niet hetzelfde wachtwoord te gebruiken voor al je online diensten. Als je je wachtwoord bent vergeten, kun je dit altijd opnieuw instellen via de link in het inlogscherm.

Controleer je e-mailadres

Zorg ervoor dat het e-mailadres dat je kiest voor je account up-to-date is en correct is ingevoerd. Controleer ook je telefoonnummer in je bedrijfsgegevens. Door deze informatie up-to-date te houden, kunnen we je gemakkelijk bereiken als we je belangrijke informatie moeten verstrekken.

Beveilig je mobiel

Hoewel mobiel internet een wereld van mogelijkheden voor je opent onderweg, moet je er wel voor zorgen dat je de toegang tot je persoonlijke gegevens op je telefoon altijd beschermt. Gebruik altijd een wachtwoord of een pincode om je telefoon te vergrendelen. Controleer ook de bron van alle bestanden en apps voordat je ze downloadt en zorg dat ze veilig zijn.