Boekhouden

Debitoor geeft je tips om boekhouden en factureren makkelijker voor je te maken.

Sebastiaan

Registreer je leveranciers met Debitoor!

Veel ondernemers bouwen door de jaren heen een uitgebreid sociaal netwerk op van klanten, partners en leveranciers. Voor veel ondernemingen vormt een dergelijk sociaal netwerk de kern van de werkzaamheden.

Een man plakt een doos dicht met plakband]

Wij begrijpen dat een groot netwerk voor onoverzichtelijkheid kan zorgen, daarom proberen wij je bij Debitoor een handje te helpen. Je kunt onze software gebruiken om al je leveranciers te registreren en je uitgaven vervolgens aan deze leveranciers te koppelen.

Denise

Je eerste werknemer in dienst? Doe je boekhouding als een team.

Je bedrijf groeit! En dat betekent ook: meer werk. Op een gegeven moment wordt het zoveel dat het onmogelijk wordt om het allemaal zelf te doen. Een logische vervolgstap is dan om je eerste werknemers in te huren die dagelijkse administratieve taken uit je handen kunnen nemen, zoals het versturen van facturen of het registreren van uitgaven. Maar hoe zorg je ervoor dat je boekhouding overzichtelijk blijft binnen je nieuwe team?

Doe je boekhouding in een team in Debitoor.

Denise

Veelgemaakte fouten in de boekhouding die je wilt vermijden

Je bent goed op weg met je onderneming en hebt een boekhoudprogramma en een boekhouder gevonden die bij je behoeften passen. Boekhouden is waarschijnlijk niet de reden dat je ondernemer bent geworden en het zal ook niet één van je favoriete taken zijn, maar het is wel goed om je er even in te verdiepen.

Voorkom fouten in je boekhouding met Debitoor's boekhoudprogramma

Er zijn namelijk veelgemaakte fouten door ondernemers waar je wat van kunt leren. We zetten de meeste voorkomende fouten die je wilt vermijden op een rijtje.

  • Het uitstellen van het registreren van je zakelijke uitgaven
Denise

Effectief samenwerken met je boekhouder met een boekhoudprogramma

Veel freelancers, ZZP’ers en kleine bedrijven gebruiken een boekhoudprogramma zodat ze kosten kunnen besparen op hun boekhouder. Ook kun je met een boekhoudprogramma beter overzicht houden over je financiën en op elk moment inzien hoe het ervoor staat met je bedrijf. Dit betekent echter niet dat je helemaal geen boekhouder meer nodig hebt.

Werk makkelijk samen met je boekhouder in Debitoor

In deze blog zullen we bespreken waarom je zowel een boekhouder als een boekhoudprogramma nodig hebt en hoe je deze het beste kunt gebruiken voor een effectieve samenwerking.

Denise

5 handige tips voor je boekhouding als ZZP'er

De administratie die bij het werken als zelfstandige komt kijken is vast niet één van de redenen dat je ZZP’er bent geworden. De meeste ZZP’ers zien hun boekhouding als een noodzakelijk kwaad dat ze liever uitstellen, maar wanneer je je boekhouding vanaf het begin goed organiseert hoeft het niet zó vreselijk te zijn.

5 handige boekhoudtips voor zzp'ers en freelancers

Gebruik de volgende tips om je boekhouding zodanig in te richten dat het in de toekomst zo min mogelijk van je tijd in beslag zal nemen.