Denise

Denise

Denise is de Nederlandse Copywriter voor Debitoor, met Kopenhagen als thuisbasis. Ze is verantwoordelijk voor de communicatie en klantondersteuning voor de Nederlandse markt.

Denise

Hoe kunnen pakbonnen je klantvriendelijkheid verbeteren?

Als ondernemer die goederen of producten levert krijg je vast een keer te maken met pakbonnen, ook wel leveringsbonnen genoemd. Maar wat zijn pakbonnen nou precies en hoe kun je ze het beste gebruiken? In deze blog bespreken we hoe een simpel document als een pakbon de klantvriendelijkheid van je bedrijf kan verbeteren.

Maak pakbonnen voor je leveringen in Debitoor

Een pakbon is simpelweg een meegeleverd document met de omschrijving van de inhoud van de levering. Je kunt het het beste zien als een aanvulling op een bestelling of factuur.

Als je professioneel en klantvriendelijk wilt overkomen is het meesturen van pakbonnen zeer aan te raden. Je geeft je klanten een handig hulpmiddel om jouw levering makkelijk te controleren en laat merken dat je hen een goede ervaring mee wilt geven.

Denise

Een break van je factuurprogramma: Debitoor’s favoriete boeken deze zomer

We zitten nu middenin de rustige zomermaanden. Voor jou als ondernemer de kans om eindelijk je boekhouding bij te werken, maar ook zeker wat rust te pakken! Of je nu op reis gaat of niet, een goed boek is voor velen de ultieme manier om te ontspannen en heel even niet te denken aan die achterstallige facturen en nog te registreren bonnetjes.

Neem een break van je factuurprogramma met deze zomerboeken.

Krijg je tijdens je vakantie toch een paniekaanval omdat je een factuur vergeten bent te versturen? Wees gerust, met de mobiele app kun je ook vanaf het strand even snel een factuur sturen zodat je zonder zorgen verder kunt genieten.

Debitoor vindt ook dat je een break hebt verdiend, daarom zetten we de favoriete boeken van onze internationale collega’s op een rijtje.

Denise

Wat doe je als je factuur niet betaald wordt?

Het is de vervelendste situatie voor een ondernemer: je factuur wordt niet betaald. Zeker als je net begonnen bent, kan het cruciaal zijn om op tijd betaald te krijgen. Aan de andere kant wil je ook je klanten behouden. Hoe kun je deze situatie nu op een goede en vriendelijke manier oplossen?

Gebruik Debitoor om je achterstallige facturen betaald te krijgen.

Denise

Je eerste werknemer in dienst? Doe je boekhouding als een team.

Je bedrijf groeit! En dat betekent ook: meer werk. Op een gegeven moment wordt het zoveel dat het onmogelijk wordt om het allemaal zelf te doen. Een logische vervolgstap is dan om je eerste werknemers in te huren die dagelijkse administratieve taken uit je handen kunnen nemen, zoals het versturen van facturen of het registreren van uitgaven. Maar hoe zorg je ervoor dat je boekhouding overzichtelijk blijft binnen je nieuwe team?

Doe je boekhouding in een team in Debitoor.

Denise

Design facturen en offertes die je onderscheiden van de concurrentie

Vaak wordt factureren door ondernemers gezien als een saaie administratieve handeling om gewoon zo snel mogelijk betaald te krijgen. Veel ondernemers vergeten dat het design en de uitstraling van facturen en offertes kan bijdragen aan het neerzetten van een professioneel imago en identiteit (‘brand identity’) en belangrijk zijn voor de indruk die je bij je klanten achterlaat.

Design facturen om je te onderscheiden met Debitoor

Een belangrijke situatie is bijvoorbeeld wanneer een klant meerdere offertes van verschillende bedrijven op zijn bureau heeft liggen en jouw offerte er meteen bovenuit springt. Je toont hiermee aan dat je alle aspecten van je business professioneel aanpakt en aandacht besteedt aan details. Eigenschappen die opdrachtgevers graag zien en waar ze ook bereid zijn om voor te betalen.

Daarnaast laat een herkenbare en passende huisstijl voor al je communicatie ook zien dat je goed weet wat je uit wilt stralen als ZZP’er of bedrijf. Niet alleen naar je klanten en zakenpartners toe, maar eventueel ook naar je eigen personeel.

Denise

Hoe factureer je naar een klant in het buitenland?

Je bedrijf loopt lekker en dan komt de volgende mijlpaal: je eerste klant buiten Nederland! Maar welke regels gelden er nu bij het factureren naar het buitenland? Het kan een beetje verwarrend zijn, maar geen zorgen, we lopen je nu door alle belangrijke vereisten waar je aan moet voldoen.

Makkelijk naar het buitenland factureren met Debitoor.

Uiteraard blijven de standaardregels voor een geldige factuur gelden. Wanneer je naar het buitenland factureert komen er een paar aanvullende eisen bij. Deze zijn afhankelijk van wat voor soort klant je hebt en of je naar een land binnen of buiten de EU factureert.

Denise

Onderweg factureren met de mobiele app

Als ondernemer kun je vaak onderweg zijn, weg van je bureau of laptop. Maar wat als je op klantbezoek ter plekke een offerte of factuur wilt opstellen? Tegenwoordig doen we bijna alles op onze telefoon, dus het zou erg handig zijn als je ook dit binnen een paar minuten op je telefoon kunt doen.

Factureer onderweg met de Debitoor app

Met de iOs of Android app van Debitoor is dit geen probleem. Of je nu op je laptop of telefoon werkt, je kunt waar je ook bent altijd de laatste gegevens van je account inzien. De mobiele app geeft je hiermee meer flexibiliteit in het runnen van je bedrijf.

Denise

Offline mensen samenbrengen - de missie van ArtNight

Debitoor wilt ondernemers helpen slagen! Daarom besteden we graag extra aandacht aan onze gebruikers, die stuk voor stuk een unieke business runnen. Voor deze blog spraken we met Vincent van ArtNight, een bedrijf die als mooie missie heeft om op de langere termijn de eenzaamheid in de huidige maatschappij te verminderen.

Artnight over Debitoor

ArtNight biedt via hun online platform offline edutaining events entertainment aan in de vorm van laagdrempelige schilderworkshops in bars en restaurants onder leiding van een lokale kunstenaar. De workshops zijn een toegankelijke manier om offline tijd te spenderen en samen te komen met vrienden of nieuwe mensen in een gezellige omgeving.

Het begon allemaal in Berlijn in 2016. Één van de oprichters, David Neisinger, ontdekte een soortgelijk concept tijdens een bezoek aan de Verenigde Staten en zag de mogelijkheid om dit succesvol toe te passen in de Europese markt. Nadat ArtNight verscheen in de Duitse versie van Shark Tank, een tv-programma waarin start-ups ideeën kunnen pitchen voor investeerders, kwam het concept pas echt van de grond. Inmiddels biedt ArtNight al in 11 verschillende steden in Nederland workshops aan.

Denise

Veelgemaakte fouten in de boekhouding die je wilt vermijden

Je bent goed op weg met je onderneming en hebt een boekhoudprogramma en een boekhouder gevonden die bij je behoeften passen. Boekhouden is waarschijnlijk niet de reden dat je ondernemer bent geworden en het zal ook niet één van je favoriete taken zijn, maar het is wel goed om je er even in te verdiepen.

Voorkom fouten in je boekhouding met Debitoor's boekhoudprogramma

Er zijn namelijk veelgemaakte fouten door ondernemers waar je wat van kunt leren. We zetten de meeste voorkomende fouten die je wilt vermijden op een rijtje.

  • Het uitstellen van het registreren van je zakelijke uitgaven
Denise

5 musts voor een goed factuurprogramma

In dit huidige digitale tijdperk heb je een online tool voor werkelijk alles dat je maar kunt bedenken. Maar heb je ook daadwerkelijk een factuurprogramma nodig voor je onderneming of kom je nog weg met een factuur in Word of Excel?

Factuurprogramma Debitoor helpt ondernemers

Factureren lijkt soms slechts een vervelend administratief klusje dat je zo snel mogelijk gedaan wilt hebben om betaald te krijgen. Als je je echter wilt onderscheiden van de concurrentie en een sterk merk en professioneel imago op wilt bouwen, dan is het essentieel dat je je facturen gaat zien als je nieuwe visitekaartje (want hoe vaak geef je die nog weg?).

Er zijn veel soorten factuur- en boekhoudprogramma’s, van heel simpel tot heel uitgebreid en van heel goedkoop tot heel duur. Dus waar moet je nu op letten bij het kiezen van een factuurprogramma?

Denise

Effectief samenwerken met je boekhouder met een boekhoudprogramma

Veel freelancers, ZZP’ers en kleine bedrijven gebruiken een boekhoudprogramma zodat ze kosten kunnen besparen op hun boekhouder. Ook kun je met een boekhoudprogramma beter overzicht houden over je financiën en op elk moment inzien hoe het ervoor staat met je bedrijf. Dit betekent echter niet dat je helemaal geen boekhouder meer nodig hebt.

Werk makkelijk samen met je boekhouder in Debitoor

In deze blog zullen we bespreken waarom je zowel een boekhouder als een boekhoudprogramma nodig hebt en hoe je deze het beste kunt gebruiken voor een effectieve samenwerking.

Denise

5 handige tips voor je boekhouding als ZZP'er

De administratie die bij het werken als zelfstandige komt kijken is vast niet één van de redenen dat je ZZP’er bent geworden. De meeste ZZP’ers zien hun boekhouding als een noodzakelijk kwaad dat ze liever uitstellen, maar wanneer je je boekhouding vanaf het begin goed organiseert hoeft het niet zó vreselijk te zijn.

5 handige boekhoudtips voor zzp'ers en freelancers

Gebruik de volgende tips om je boekhouding zodanig in te richten dat het in de toekomst zo min mogelijk van je tijd in beslag zal nemen.

Denise

Welkom op de gloednieuwe Debitoor blog!

Onze missie is om kleine ondernemers te helpen slagen, daarom zullen we hier naast software updates en nieuws uit de Debitoor wereld, ook nuttige artikelen over factureren en boekhouden plaatsen. Het zijn niet altijd de meest makkelijke of gezellige onderwerpen, dus we helpen je er graag een handje bij!

Debitoor team

Ik ben Denise en op dit moment ben ik verantwoordelijk voor alle communicatie en support in onze Nederlandse markt. Ik ben precies een jaar geleden begonnen bij Debitoor, toen de Nederlandse versie van Debitoor nog niet eens bestond, en heb meegewerkt aan de hele opbouw van de Nederlandse markt.

Zoals je misschien weet, zit ons hoofdkantoor in Kopenhagen. Hier woon ik nu iets meer dan 1,5 jaar. Na mijn rechten master afgemaakt te hebben in Nederland en wat jaren gewerkt en gereisd te hebben, heb ik besloten om iets nieuws (Multimedia Design en Communicatie) te studeren in Denemarken. Zodoende ben ik in Kopenhagen beland! Afgezien van de onmogelijke taal, is Kopenhagen eigenlijk gewoon een Deense (en duurdere) versie van Amsterdam. ;-)