Alle artikelen

Een break van je factuurprogramma: Debitoor’s favoriete boeken deze zomer

We zitten nu middenin de rustige zomermaanden. Voor jou als ondernemer de kans om eindelijk je boekhouding bij te werken, maar ook zeker wat rust te pakken! Of je nu op reis gaat of niet, een goed boek is voor velen de ultieme manier om te ontspannen en heel even niet te denken aan die achterstallige facturen en nog te registreren bonnetjes.

Neem een break van je factuurprogramma met deze zomerboeken.

Krijg je tijdens je vakantie toch een paniekaanval omdat je een factuur vergeten bent te versturen? Wees gerust, met de mobiele app kun je ook vanaf het strand even snel een factuur sturen zodat je zonder zorgen verder kunt genieten.

Debitoor vindt ook dat je een break hebt verdiend, daarom zetten we de favoriete boeken van onze internationale collega’s op een rijtje.

Paula, SEM specialist

De mens - Een kleine geschiedenis van onze allergrootste fuck-ups door Tom Phillips:
Een snelle rondleiding door de geschiedenis, politiek en wetenschap, vol humor en ironie over hoe de mensheid erbij betrokken is geweest sinds we op aarde zijn. Het leest makkelijk weg en is superleuk!

Overal is de Duivel door Agatha Christie:
Als je van misdaad- en detective romans houdt dan is deze klassieker een must. Het boek neemt je mee in een wereld vol verdenkingen van een moord in een hotel. Het is lichte leeskost en speelt zich af in een vakantiesetting..

Laura, Teamleider Italië

12 regels voor het leven - Een remedie tegen chaos door Jordan B. Peterson:
Wat zijn de regels en principes die ons leven leiden? Waar moeten we rekening mee houden om een ​​gelukkigere wereld te creëren en vol van het leven te genieten?

De Canadese psycholoog Jordan Peterson heeft 12 regels waarmee we rekening zouden moeten houden om chaos te voorkomen. Hij definieert dit als dingen die we niet leuk vinden, die ons verdrietig maken en ons ontevreden maken.

Peterson gaat diep in discussie over zijn 12 regels en bespreekt zijn levensverhalen, wetenschappelijke studies, mythen en oude verhalen. De boodschap die hij in elk hoofdstuk doorgeeft, is praktisch advies en makkelijk te implementeren in het dagelijks leven.

Jan, Hoofd SEO

De Wielermaffia door Tyler Hamilton en Daniel Coyle:
Dit boek is verplichte literatuur voor iedereen met enige interesse in professioneel wielrennen. Tyler Hamilton, voormalig lid van het US Postal-ploeg en voormalig teamgenoot van Lance Armstrong, legt de kaarten op tafel en vertelt de waarheid over zijn dopingmisbruik eind jaren 90 tot 2006, toen hij werd gepakt door de antidopingcontroles.

Misdaad en Straf door Fyodor Dostojevski:
Ik had onlangs een filosofische discussie met een goede vriend en hij raadde aan deze roman van Dostojevski te lezen over zaken als criminaliteit, moraal en schuld. Ik heb nog nooit iets van Dostojevski gelezen, maar ik kijk er naar uit om aan dit boek te beginnen!

Audrey, Junior copywriter Frankrijk

Vijf Kleine Biggetjes door Agatha Christie:
Dit boek onthult een nauwkeurig geconstrueerd misdaadonderzoek. Het slaagt erin om mysterie en spanning te bewaren en de lezer tot aan de laatste bladzijde te boeien. Een geweldige klassieker van de beroemde Engelse schrijfster!

Vernon Subutex, een trilogie door Virginie Despentes:
Deze trilogie vertelt het verhaal van een Franse man genaamd Vernon, die ooit de eigenaar was van Revolver, een populaire Parijse platenwinkel. Meer dan 2 decennia later raakt Vernon, nog steeds verankerd in het verleden, in de problemen. Het verhaal biedt een satirische kijk op de moderne samenleving.

Antonia, Graphic designer

Sapiens - een kleine geschiedenis van de mensheid door Yuval Noah Harari:
Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in hoe de mensheid evolueert en waar we vandaan komen. Dit boek leest niet als een geschiedenis of wetenschappelijk boek, maar als een verhaal die de ontwikkelingen in de geschiedenis met een vleugje humor beschrijft.

Aangezien kwesties zoals klimaatverandering nu aan de orde van de dag zijn, denk ik dat we door terug te gaan in de tijd interessante ideeën kunnen opdoen over hoe we dit soort problemen vandaag de dag zouden kunnen oplossen.

De 100-jarige man die terugkwam om de wereld te redden door Jonas Jonasson:
Dit boek zal een grote glimlach op je gezicht brengen over sommige actuele politieke gebeurtenissen en wereldleiders zoals Trump, Kim Jong-un, Poetin en Merkel.

Op een grappige manier stelt de auteur pijnlijke waarheden aan de kaak. Dit alles gecombineerd met de avonturen van een 100-jarige man die de wereld redt. Factureren is wel het laatste waar je aan zult denken tijdens het lezen!

Javier, Senior copywriter Spanje

Wanneer de feiten veranderen door Tony Judt:
Een reeks essays en artikelen van een Britse historicus die ons te vroeg heeft verlaten. Hobsbawm en de twintigste eeuw, Camus, Israël of de buitenlandse politiek van de Verenigde Staten na 9/11 zijn enkele van de onderwerpen die de lezer zal vinden en die deze zomer kan reflecteren.

Jonathan, Front-end developer

Hagakure door Yamamoto Tsunetomo:
Dit boek staat bekend om zijn unieke weergave van de Japanse cultuur in de 17de eeuw. Het is een verzameling anekdotes en aanbevelingen voor "correct" gedrag. Het is makkelijk te begrijpen omdat de verhalen erg kort zijn. Deze aanbevelingen variëren van Samoerai vechttips tot hoe je je leeftijdsgenoten moet behandelen. Het is vaak verrassend door de eenvoud en het boek bied je een nieuw perspectief.

Leviathan Ontwaakt door James Corey:
Het begin van deze science-fiction roman is anders dan de meeste science-fiction boeken. Het is niet het typische feel-good verhaal met een goede afloop, maar een ruwe verzameling verhalen met fantastische personages en verschillende plots.

De auteur vindt de perfecte balans door te speculeren over de toekomst, en tegelijkertijd de conflicten, oorlogen en ongelijkheid erin te houden die zo vertrouwd zijn voor ons.


Dit waren de aanbevelingen van enkele van onze collega's. We hopen dat je er wat aan hebt deze zomer. Veel leesplezier!

Denise
Geschreven door
op 19 juli 2019