Alle artikelen

Offline mensen samenbrengen - de missie van ArtNight

Debitoor wilt ondernemers helpen slagen! Daarom besteden we graag extra aandacht aan onze gebruikers, die stuk voor stuk een unieke business runnen. Voor deze blog spraken we met Vincent van ArtNight, een bedrijf die als mooie missie heeft om op de langere termijn de eenzaamheid in de huidige maatschappij te verminderen.

Artnight over Debitoor

ArtNight biedt via hun online platform offline edutaining events entertainment aan in de vorm van laagdrempelige schilderworkshops in bars en restaurants onder leiding van een lokale kunstenaar. De workshops zijn een toegankelijke manier om offline tijd te spenderen en samen te komen met vrienden of nieuwe mensen in een gezellige omgeving.

Het begon allemaal in Berlijn in 2016. Één van de oprichters, David Neisinger, ontdekte een soortgelijk concept tijdens een bezoek aan de Verenigde Staten en zag de mogelijkheid om dit succesvol toe te passen in de Europese markt. Nadat ArtNight verscheen in de Duitse versie van Shark Tank, een tv-programma waarin start-ups ideeën kunnen pitchen voor investeerders, kwam het concept pas echt van de grond. Inmiddels biedt ArtNight al in 11 verschillende steden in Nederland workshops aan.

Een concept met 3 uiteindelijke winnaars

Wat ArtNight een mooi concept maakt, is het feit dat er meerdere partijen van kunnen profiteren: de kunstenaars die de workshops geven, de horecagelegenheden waarin de workshops gegeven worden en uiteraard de deelnemers.

De freelance kunstenaars krijgen de kans om van hun passie hun werk te maken en hun kunst te delen met een groter geïnteresseerd publiek.

Daarnaast profiteren horecagelegenheden doordat ze gratis promotie krijgen voor hun bar of restaurant en de deelnemers hapjes of drankjes bestellen tijdens de workshop. Wanneer deelnemers een leuke, positieve herinnering overhouden aan de avond, is de kans ook groter dat ze een keertje terug zullen komen naar deze locatie.

Deelnemers van Artnight, een Debitoor-gebruiker

De deelnemers zijn natuurlijk de grootste groep die van de voordelen genieten van ArtNight. Het is de ideale gelegenheid om in deze vooral digitale samenleving wat tijd samen offline te spenderen, met bekenden of nieuwe gelijkgestemde mensen! Het is origineler dan het standaard etentje en je kunt zonder enige achtergrond in aanraking komen met de schilderkunst.

Samenwerken met freelancers en ZZP'ers

De lokale kunstenaars waar ArtNight mee samenwerkt zijn allemaal freelancers. Zij vervullen een ontzettend belangrijke rol in het concept, aangezien zij de enigen zijn die direct contact hebben met de klanten van ArtNight.

De kunstenaars voor het Artist-team worden daarom zorgvuldig gekozen. Ze moeten natuurlijk creatief zijn en met passie een groep kunnen entertainen. Maar ze moeten ook goed hun aandacht kunnen verdelen tussen de mensen die een gezellig avondje uit zijn en de mensen die komen om meer schildertechnieken te leren.

Alleen de allerleukste en meest geschikte kunstenaars worden geselecteerd en er wordt veel aandacht besteedt aan het trainen, coachen en updaten van de kennis van de kunstenaars. ArtNight is altijd op zoek naar leuke nieuwe kunstenaars door heel Nederland, dus mocht je als freelancer interesse hebben neem dan een kijkje op hun website.

“Transparantie vanuit en naar de kunstenaar toe is heel erg belangrijk voor ons”

Na de workshop krijgen de deelnemers een e-mail waarin ArtNight vraagt om hun feedback. De feedback is direct zichtbaar voor de kunstenaar. Zo kunnen zowel ArtNight en de kunstenaar op een transparante manier met elkaar samenwerken en eventueel samen bekijken of er nog gebieden zijn waarop de kunstenaar zich nog kan verbeteren. ArtNight hoopt op deze manier iedereen tevreden te houden en een hoge kwaliteit van workshops aan te blijven bieden.

ZZP kunstenaar van Artnight, een Debitoor-gebruiker

Artnight over Debitoor: “Debitoor is mega gebruiksvriendelijk”

We hebben ArtNight ook gevraagd hoe ze Debitoor ervaren en de eerste reactie is dat Debitoor zo ontzettend gebruiksvriendelijk is en ze de applicatie voor meerdere doeleinden kunnen gebruiken.

Zo gebruiken ze Debitoor onder andere voor Private ArtNights, waarbij de klant een factuur ontvangt voor een privé evenement. ArtNight heeft deze facturen in Debitoor persoonlijker en herkenbaar gemaakt door er een creatief design aan te geven met hun bedrijfskleuren en logo.

Daarnaast heeft ArtNight Debitoor gekoppeld aan hun interne Dashboard via de open API. Op die manier kunnen ze de informatie uit Debitoor direct inzien en goed overzicht houden.

“Debitoor is een prachtig product, voor ons heel erg handig omdat het ontzettend gebruiksvriendelijk is, en het overzicht op alle openstaande gegevens erg duidelijk is. Het is een uitstekende dienst waarvan we dankbaar gebruik maken.”

Ons doel bij Debitoor is om kleine en startende ondernemers te helpen slagen en vooral hun leven een stukje makkelijker te maken, dus we zijn heel blij om te horen dat een mooie start-up als ArtNight een enthousiaste Debitoor-gebruiker is! Heel veel dank aan Vincent van ArtNight voor zijn medewerking aan deze blog.

Log in

Debitoor is nu SumUp!

De Debitoor-app bestaat niet meer. Maar als u op zoek bent naar een totaaloplossing voor facturering, dan bent u bij SumUp aan het juiste adres. SumUp is meer dan alleen factureringssoftware. We bieden tal van ingebouwde hulpprogramma's waarmee u uw bedrijf snel en efficiënt kunt runen. Open een Bedrijfsrekening met een gratis Mastercard, bouw een webwinkel, accepteer veel verschillende fysieke betalingen en betalingen op afstand, en nog veel meer. Stroomlijn vandaag nog uw facturen, betalingen en rekeningen!

SumUp bezoeken

Jouw privacy is belangrijk voor ons

Als je deze website bezoekt of onze mobiele app gebruikt, kunnen we informatie verzamelen zoals standaard details voor statistieke en marketing doeleinden. Je kunt hier toestemming voor geven door hieronder je voorkeuren vast te leggen. Als je dit niet wilt, kun je weigeren toestemming te geven. Er kan dan alsnog wat informatie die noodzakelijk is voor het functioneren van de website door je browser verzameld worden.