Factuur voorbeelden voor jouw bedrijf

De professionele factuur voorbeelden en templates zijn er om je te helpen. Het enige dat je hoeft te doen is de gegevens in te vullen in de voorgeprogrammeerde invulvelden en alle berekeningen worden automatisch uitgevoerd. Het risico op fouten is hierdoor minimaal.

In het Debitoor factuurprogramma is het gebruik van een factuur template eenvoudiger dan ooit. Sla je klant- en productgegevens op om ze later met één klik toe te kunnen voegen aan nieuwe facturen. Pas het design van je factuur aan zodat het bij je bedrijf past. Debitoor zorgt voor de rest.

Creëer gratis je eerste factuur

Word & Excel factuur voorbeelden
of een factuurprogramma?

Gebruik je Word of Excel voorbeelden om te factureren? Ben je op de hoogte van de voordelen van het gebruik van templates of sjablonen in factuurprogramma's?

 • Bespaar tijd op het maken van je facturen en verminder de kans op fouten. Van automatische berekeningen van de BTW en kortingen, tot het opslaan van klant- en productgegevens, Debitoor versnelt het facturatie proces.
 • Maak je geen zorgen meer over of je facturen alle vereiste gegevens bevatten. Debitoor blijft up-to-date van lokale regels en zorgt ervoor dat je alle belangrijke gegevens hebt ingevuld in de velden.
 • Personaliseer je factuur door je bedrijfslogo te uploaden, de lay-out, het lettertype en de kleuren te veranderen, en zelfs afbeeldingen toe te voegen. Toon een professioneel bedrijfsimago en onderscheid jezelf van de concurrentie.
 • Nog niet overtuigd? Leer meer in deze korte (Engelstalige) video en probeer Debitoor uit.

  PROBEER DEBITOOR NU

  Internationale factuur voorbeelden

  Verkoop je je producten ook in het buitenland en moet je daarom facturen creëren in een andere taal of valuta?

  In Debitoor kun je de taal wijzigen door simpelweg de juiste te selecteren van het keuzemenu in je factuur template. De kopjes en andere gegevens worden automatisch aangepast, zodat je factuur er correct en professioneel uitziet.

  Je kan ook de juiste valuta kiezen en direct toepassen op je factuur template. Als je moet factureren aan een EU land, zal Debitoor bovendien automatisch een BTW van 0% toepassen, om je te helpen met de BTW verlegging.

  CREËER EEN FACTUUR

  Periodieke factuur templates

  Bied je een dienst of product op reguliere of abonnementsbasis aan en stel je steeds dezelfde factuur op voor dezelfde klanten?

  Tijd om een einde te maken aan deze vervelende taak met Debitoor’s periodieke facturen.

  Met de factuur template kan je eenmalig een factuur opstellen voor een bepaalde dienst, klant en frequentie en Debitoor stuurt dan automatisch periodiek een nieuwe factuur gebaseerd op je instellingen.

  Periodieke facturen kunnen op elk moment gepauzeerd of aangepast worden. Het geeft je meer flexibiliteit en automatiseert een tijdrovende repetitieve taak.

  STEL EEN PERIODIEKE FACTUUR OP

  Geen Word of Excel meer? Echt waar?

  Word en Excel templates hebben inmiddels de status van cassettebandjes en videobanden. Ze zijn er nog wel, maar er zijn nu veel betere oplossingen.

  Alhoewel sommige dingen ons fijne nostalgische momenten opleveren, zou het gebruik van Word en Excel templates voor je bedrijf daar niet één van moeten zijn.

  Laat de 90’s achter je met een cloud-gebaseerd facturatie- en boekhoudprogramma. Boek vooruitgang met Debitoor’s efficiënte, automatische en georganiseerde facturatie software.

  Een gratis proefperiode geeft je tijd om het te vergelijken. Je kan altijd nog teruggaan naar Word of Excel, als je toch tijd in overvloed hebt.

  Wat je ook kunt doen is een nostalgische playlist opzetten terwijl je makkelijk en snel gepersonaliseerde facturen maakt met Debitoor.

  Ga nu aan de slag met Debitoor

  Creëer professionele facturen

  Met Debitoor kun je gepersonaliseerde facturen maken met behulp van één van onze factuur templates of sjablonen. De templates bevatten alle basisinformatie die je nodig hebt voor de perfecte factuur:

  • Titel: Het is belangrijk dat het type document duidelijk wordt vermeld. De titel 'Factuur' maakt het onmiskenbaar.
  • Factuurnummer : Elke factuur moet een uniek nummer hebben. In Debitoor wordt dit nummer automatisch op volgorde toegewezen aan elke nieuwe factuur.
  • Factuurdatum : De datum waarop de factuur is uitgegeven wordt duidelijk vermeld.
  • Betalingstermijn en vervaldatum: Laat je klant precies weten hoeveel tijd hij heeft tot de totale betaling verschuldigd is.
  • Klant- en bedrijfsinformatie: De volledige (bedrijfs)naam van je klant, evenals het adres en het KvK- en BTW-nummer van je bedrijf.
  • Product of dienst: Een beschrijving van elk verkocht product of dienst, evenals de hoeveelheid, het BTW-tarief en de eenheidsprijs (bruto).
  • Totalen: Duidelijke aanduiding van het subtotaal van alle producten en/of diensten exclusief BTW, de totale BTW (en inkomstenbelasting indien van toepassing) en het eindtotaal.

  In Debitoor’s factuur templates worden al deze punten automatisch opgenomen, zodat je facturen altijd voldoen aan de juridische vereisten voor een factuur!

  Probeer Debitoor gratis

  1. Vul je bedrijfs­gegevens in

  Wanneer je je aanmeldt bij Debitoor vragen we je enkele basisgegevens van je bedrijf te verstrekken. Deze worden automatisch opgeslagen en zullen worden getoond op elke nieuwe factuur die je maakt.

  Ga naar ‘Instellingen’ en onder het kopje Bedrijfsgegevens kan je de essentiële informatie over je bedrijf invoeren.

  Bedrijfsgegevens op je factuur voorbeeld met Debitoor's factuurprogramma.

  3. Configureer de instellingen voor je facturen

  Activeer alle opties die je wilt laten toepassen op je facturen.

  Vul je KvK- en BTW-nummer in en kies of je de BTW toe wilt laten passen.

  Kies ook of je wilt boekhouden op basis van het kasstelsel of factuurstelsel.

  BTW- en KvK-gegevens worden opgeslagen op je Debitoor factuur voorbeeld.
  Voeg je betaalgegevens in om sneller betaald te krijgen.

  4. Voer je bank- en betaalgegevens in

  Vul de benodigde betaalgegevens in, zodat je klanten alle informatie ter beschikking hebben om je facturen te kunnen betalen.

  Wacht niet tot je klanten je betaalgegevens opvragen. Verstrek alle informatie die ze nodig hebben om je factuur direct te kunnen betalen en zorg er zo voor dat er geen smoesjes of vertragingen kunnen zijn.

  Indien je geen banktransacties prefereert kun je deze velden leeg laten en de betaalinformatie invullen onder de 'Voorwaarden' in de factuur.

  5. Voeg klantgegevens toe

  Wanneer je een nieuwe factuur opstelt met Debitoor, begin je met het invullen van de klantgegevens, zoals de naam, het adres, land en eventueel het KvK/BTW-nummer van je klant.

  Dit kan door een opgeslagen contactpersoon te selecteren uit het keuzemenu of handmatig de gegevens in te vullen (en vervolgens op te slaan voor toekomstige facturen!).

  Correcte klantgegevens zijn essentieel om te voldoen aan de juridische vereisten van een factuur.

  Sla klantgegevens op voor later gebruik en factureer sneller in Debitoor
  De factuurdatum, factuurnummer en vervaldatum staan altijd op je Debitoor factuur voorbeelden.

  6. Factuurdatum, factuurnummer en vervaldatum

  Bij een nieuwe factuur vult Debitoor automatisch de factuurdatum in, genereert het een opeenvolgend factuurnummer en bepaalt het vervolgens de betalingstermijn en de vervaldatum. Je kan elk van deze velden aanpassen, afhankelijk van wat je nodig hebt voor deze specifieke factuur of klant.

  Stel de vervaldatum handmatig in door de optie ‘handmatig’ te kiezen van het Betalingstermijn keuzemenu en simpelweg een datum in het veld te typen of te selecteren van de kalender.

  7. Voeg de geleverde producten of diensten toe

  Voeg je producten toe

  Het belangrijkste van je factuur is het gedeelte waar je je producten of diensten specificeert aan je klant.

  Voeg op elke regel een gedetailleerde omschrijving, hoeveelheid en eenheidsprijs toe.

  8. Meer opties

  In de ‘Opties’ sectie kan je kiezen om:

  • De prijs in bruto of netto weer te geven
  • Een korting toe te passen op het totaalbedrag
  • Een andere taal of valuta te selecteren
  • De ‘Opties’ sectie geeft je de mogelijkheid je facturen volledig op maat te maken.

   Selecteer je prijsvorm, voeg een korting toe of wijzig de taal en valuta in je factuur template.

  9. Belastbaar bedrag, BTW en totalen

  Bij wet is bepaald dat een factuur een subtotaal exclusief BTW, de toegepaste BTW en het totaalbedrag moet bevatten.

  Debitoor doet alle berekeningen voor jou, dus je hoeft er geen rekenmachine bij te pakken.

  Wanneer je een korting hebt toegevoegd, wordt het bedrag van de korting getoond vóór het totaalbedrag.

  Subtotaal, BTW en kortingen worden automatische berekend in je factuur template.
  Het voorwaarden en aantekeningenveld laat je extra informatie voor de klant toevoegen in je factuur template.

  10. Extra voorwaarden of aantekeningen

  In dit veld kan je eventueel extra voorwaarden voor de factuur omschrijven, zoals betaalvoorwaarden, instructies voor retournering, of andere belangrijke informatie die je graag wilt toevoegen aan de factuur.

  Deze informatie kan ook worden opgeslagen als standaardinstelling en wordt dan automatisch getoond bij elke nieuwe factuur die je maakt.

  Een makkelijkere manier om te factureren

  Meer dan 600.000 MKB-bedrijven en freelancers organiseren hun bedrijfszaken met Debitoor.

  We zijn de tijd van factuur templates in Word en Excel voorbij. Er bestaan inmiddels verschillende factuurprogramma’s, met aan de top: Debitoor.

  Onze templates maken factureren simpel, snel en efficiënt. We streven ernaar je tijd te besparen, zodat je meer tijd over hebt voor de belangrijkere aspecten van het runnen van je bedrijf.

  Voeg eenvoudig je bedrijfsnaam, logo, product/dienst en prijs toe en laat Debitoor de rest doen:

  ✔ Verstuur professionele facturen die voldoen aan alle wettelijke vereisten per e-mail of post

  ✔ Zie en volg de status van je facturen in één oogopslag

  ✔ Factuurnummers worden automatisch opeenvolgend toegewezen

  ✔ Van al je facturen wordt een back-up gemaakt in de cloud

  ✔ Onbeperkt toegang tot je facturen vanaf al je apparaten - Android, iPhone of tablet

  Meld je nu aan bij Debitoor

  Factuur voorbeeld voor Word

  Welke informatie heb je nodig op een factuur om deze aan de wettelijke vereisten te laten voldoen? In ieder geval je volledige (bedrijfs)naam en adres, de gegevens van je klant, je BTW-nummer, je KvK-nummer, de factuurdatum en een uniek factuurnummer. En vergeet vooral het BTW-tarief niet.

  Je kunt ook ons bewerkbare Word-voorbeeld downloaden, zodat je je facturen eenvoudig kunt verzenden en eventueel een logo kunt toevoegen voor een persoonlijk tintje.

  Download Word-voorbeeld

  Factuur voorbeeld voor Excel

  Wil je een automatische schatting van het totaalbedrag op je factuur?

  Download dan ons factuur voorbeeld voor Excel. Deze berekent automatisch het totale netto, bruto en BTW-bedrag op je factuur zodra je de prijs van je producten of diensten invoert.

  Houd er rekening mee dat een duidelijk overzicht van het totale bedrag vereist is voor juridisch correcte facturen.

  Download Excel-voorbeeld

  Probeer Debitoor gratis

  Geen creditcard nodig. Stop op elk moment.