Woordenboek
Het boekhoudkundige woordenboek van Debitoor
Langlopende schulden

Langlopende schulden - Wat zijn langlopende schulden?

Langlopende schulden zijn schulden die over een periode van langer dan één jaar moeten worden afgelost.

Wil jij graag aan de slag met het creëren en verzenden van professionele facturen? Debitoor helpt je graag op weg met het ontwerpen van je eigen facturen!

Er bestaan verschillende vormen van langlopende schulden, over het algemeen gaat het om leningen en hypotheken die over een periode van meerdere jaren worden afbetaald.

Wat voor soorten langlopende schulden bestaan er?

Er bestaan verschillende soorten langlopende schulden, hier noemen we een aantal veelvoorkomende voorbeelden:

  • Producten aangekocht of afbetaling van langer dan één jaar.
  • Een hypothecaire lening van de bank.
  • Een startup lening voor je onderneming

De impact van langlopende schulden op de solvabiliteit

De solvabiliteit geeft de weerhouding aan tussen de totale activa van een onderneming en het vreemd vermogen. De solvabiliteit wordt als volgt berekend:

Solvabiliteit = Totale activa / Vreemd vermogen × 100

Een toename van langlopende schulden zorgt dus voor een verminderde solvabiliteit van je onderneming, je hebt immers meer vreemd vermogen in verhouding tot je activa.

Langlopende schulden of Vlottende schulden

Langlopende schulden zijn het tegenovergestelde van vlottende schulden, langlopende schulden over een periode langer dan één jaar worden afgelost, terwijl vlottende schulden binnen één jaar afgelost dienen te worden.

Log in

Debitoor is nu SumUp!

De Debitoor-app bestaat niet meer. Maar als u op zoek bent naar een totaaloplossing voor facturering, dan bent u bij SumUp aan het juiste adres. SumUp is meer dan alleen factureringssoftware. We bieden tal van ingebouwde hulpprogramma's waarmee u uw bedrijf snel en efficiënt kunt runen. Open een Bedrijfsrekening met een gratis Mastercard, bouw een webwinkel, accepteer veel verschillende fysieke betalingen en betalingen op afstand, en nog veel meer. Stroomlijn vandaag nog uw facturen, betalingen en rekeningen!

SumUp bezoeken

Jouw privacy is belangrijk voor ons

Als je deze website bezoekt of onze mobiele app gebruikt, kunnen we informatie verzamelen zoals standaard details voor statistieke en marketing doeleinden. Je kunt hier toestemming voor geven door hieronder je voorkeuren vast te leggen. Als je dit niet wilt, kun je weigeren toestemming te geven. Er kan dan alsnog wat informatie die noodzakelijk is voor het functioneren van de website door je browser verzameld worden.