Alle artikelen

Terugblik: Wat is er veranderd in 2020?

Er is in 2020 ontzettend veel gebeurd en ik denk dat we ons er allemaal op verheugen dat het leven in 2021 weer naar normaal terug kan keren. Wij hebben bij Debitoor een druk jaar gehad met veel nieuwe ontwikkelingen voor onze facturatie- en boekhoudsoftware, laten we daarom eens op het jaar terugblikken en bespreken wat we in 2021 kunnen verwachten.

Een computerscherm en een persoon waarvoor het nieuwe jaar begint

2020 is natuurlijk een heel gek jaar geweest, en daar hebben wij bij Debitoor ook me geworsteld, we hebben allemaal het grootste deel van het jaar thuis gewerkt en zo aanpassingen in onze stijl van werken moeten maken. Toch is 2020 ook een productief jaar geweest en hebben we mooie veranderingen in onze software kunnen aanbrengen.

De belangrijkste updates in 2020 bestonden uit:

Een nieuw ontwerp van de navigatiebalk

Een van de eerste dingen die we in 2020 aan Debitoor verbeterd hebben is dat we de navigatiebalk een nieuw uiterlijk gegeven hebben. Voorheen was de navigatiebalk grijs en viel deze weg tegen de witte achtergrond van de rest van het programma en dat is nu anders!

Een laptop met de nieuwste versie van Debitoor

We hebben de navigatiebalk een zwarte/donkergrijze kleur gegeven zodat deze meteen in het oog springt zodra je Debitoor opent, hoewel dit een puur esthetische aanpassing is geloven wij dat deze kleine aanpassing Debitoor prettiger in gebruik kan maken.

Een aparte knop om gegevens te exporteren

In het vernieuwde ontwerp van de navigatiebalk hebben we nu ook een speciale knop toegevoegd om je gegevens te exporteren. Voorheen was deze optie te vinden via “Instellingen” > “Profiel”, echter omdat dit een belangrijke functie is heeft “Gegevens exporteren” nu een eigen plek onder het “Instellingen” tabblad.

Met de optie gegevens te exporteren heb je de mogelijkheid alle data uit je Debitoor account te exporteren als Excel-bestand of als csv-bestand, zo kun je deze gegevens makkelijk met anderen delen of in andere boekhoudsoftware verwerken.

Een vernieuwd tabblad voor creditnota’s

We hebben ook een apart tabblad voor creditnota’s toegevoegd, waar creditnota’s voorheen onder het tabblad “Facturen” vielen en dezelfde nummerreeks als de factuurnummers hanteerden.

We hebben besloten creditnota’s van facturen te scheiden met een eigen tabblad, ook hebben creditnota’s nu een eigen nummerreeks die met “CN” begint, zo is het altijd duidelijk dat het een creditnota betreft.

Net als met facturen kun je zelf het format van de nummerreeks bepalen waarna hierop volgende creditnota’s dit format zullen volgen.

Een nieuw ontwerp van het ‘Klanten’ tabblad

Ook het “Klanten” tabblad heeft een facelift gekregen zodat je sneller en gemakkelijker je klantenbestand kunt bekijken. Daarnaast kun je nu voor specifieke klanten betalingsvoorwaarden, meerdere email adressen en notities die automatisch aan elke factuur voor de klant worden toegevoegd invullen.

Nieuwe filter-opties voor offertes

Veel Debitoor gebruikers hebben ons om meer filters voor de offertelijst gevraagd. Daarom is het nu een stuk makkelijk je offertes te organiseren en op te zoeken! Je kunt nu filters toevoegen zoals: “Verzonden”, “Geaccepteerd” en “Gefactureerd” en je kunt een gewenste periode selecteren, zo zie je gelijk of er offertes zijn die meer aandacht nodig hebben.

Een screenshot van de offertes in het vernieuwde overzicht

Als jouw onderneming veel offertes verstuurd gaat deze nieuwe functionaliteit je veel tijd besparen! Je kunt bepaalde filters ook als standaard instellen zodat je het filter niet elke keer opnieuw hoeft in te stellen.

Een gloednieuw ontwerp voor de mobiele app

Een van de grootste veranderingen aan Debitoor in 2020 was dat we de mobiele app compleet vernieuwd hebben! Met deze app kun als je geen computer tot je beschikking hebt of als je onderweg bent doorgaan met factureren op Android of iPhone.

Deze update was een van de meest significante veranderingen aan Debitoor en zorgt ervoor dat onze gebruikers een ervaring hebben die meer intuïtief en efficiënt is.

Drie telefoons met daarop de Debitoor app

Bijna elk aspect van de app is veranderd, maar de belangrijkste veranderingen waren het overzicht en de lijst met facturen en offertes. We hebben ook de pagina waarop je een nieuwe factuur samenstelt zodanig ontworpen dat deze meer op een daadwerkelijke factuur lijkt, in plaats van een formulier.

Deze update heeft het factureren niet alleen simpeler gemaakt, maar het de gehele gebruikerservaring verbeterd dankzij een mooi, duidelijk en intuïtief ontwerp.

Wat kunnen we van 2021 verwachten?

We hebben in het afgelopen jaar grote stappen gezet, maar we zijn nog niet klaar, dus laten we alvast vooruitkijken naar 2021 waarin wij wederom tot doel hebben kleine ondernemers te helpen!

Onze plannen voor 2021 hangen in principe van jou, onze gebruiker af. We houden alle feedback die we van onze gebruikers krijgen zorgvuldig bij en de populairste verzoeken worden door onze softwareontwikkelaars zo snel mogelijk in Debitoor verwerkt. Daarom willen we je graag aanmoedigen contact met ons te zoeken als je een wens hebt!

We zijn echter al wel een aantal dingen van plan voor volgend jaar, zo komt er een nieuwe bank-integratie aan, zoals altijd houden we je natuurlijk op de hoogte van alle verbeteringen.

Het wordt een spannend jaar en wij hebben er, ondanks de onzekere tijden, toch nog zin in! We wensen alle gebruikers van Debitoor een gelukkig en gezond nieuwjaar 😊

Twee mensen luiden het nieuwe jaar in

Log in

Debitoor is nu SumUp!

De Debitoor-app bestaat niet meer. Maar als u op zoek bent naar een totaaloplossing voor facturering, dan bent u bij SumUp aan het juiste adres. SumUp is meer dan alleen factureringssoftware. We bieden tal van ingebouwde hulpprogramma's waarmee u uw bedrijf snel en efficiënt kunt runen. Open een Bedrijfsrekening met een gratis Mastercard, bouw een webwinkel, accepteer veel verschillende fysieke betalingen en betalingen op afstand, en nog veel meer. Stroomlijn vandaag nog uw facturen, betalingen en rekeningen!

SumUp bezoeken

Jouw privacy is belangrijk voor ons

Als je deze website bezoekt of onze mobiele app gebruikt, kunnen we informatie verzamelen zoals standaard details voor statistieke en marketing doeleinden. Je kunt hier toestemming voor geven door hieronder je voorkeuren vast te leggen. Als je dit niet wilt, kun je weigeren toestemming te geven. Er kan dan alsnog wat informatie die noodzakelijk is voor het functioneren van de website door je browser verzameld worden.